Bestel direct je tickets

1 - 2 JUNI 2019

Superprix 

CIRCUIT ZOLDER, BELGIË

OVER HET RACE WEEKEND

Ook dit jaar staat een fantastisch raceweekend op de planning van circuit Zolder! De Superprix, op zaterdag en zondag 1 & 2 juni 2019, staat weer garant voor een groots spektakel, voor de echte racefans ligt er weer een mooi programma klaar !! Met de top van de Nederlandse- en de Belgische raceklassen als de Supercar Challenge powered by Hankook, de GT & Prototype Challenge, het Belcar Endurance Championship,  de Ford Fiesta Sprint Cups Nederland en België en de nieuwe Mazda Mx5 Cup , worden het drie dagen met diverse raceactiviteiten die de fans al kunnen bezoeken vanaf € 7,50!

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. 

EEN 
WEEKEND
Impressie

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique.

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Suspendisse varius enim in eros elementum tristique. 

OVER DE

RACEKLASSES

SUPERCAR
CHALLENGE

SUPERCAR CHALLENGE

De Supercar Challenge powered by Hankook is al jaren een zeer fraaie raceklasse om te volgen. Deze klasse bestaat uit 4 divisies welke op hetzelfde moment starten en dus het asfalt delen. Dit zorgt er voor dat het volle startveld bestaat uit dikke Porsches, BMW’s en Seat's, maar ook erg fraaie Renault Clio’s en Lotussen. Door de vele verschillende bolides is er altijd spektakel op de baan en wordt er om elke centimeter asfalt gestreden. 

Op zaterdag staat race 1 van 60 minuten op het programma, op zondag een race van ook 60 minuten. In beide raes zullen de rijders een verplichte pitstop moeten maken wat de spanning vaak nog verder omhoog brengt en een optimale strijd betekent voor de pro's, semi-pro's en gentlemen drivers.

De Supercar Challenge heeft, om het veld nog competitiever te maken, een handicapregeling. Indien een deelnemer een wedstrijd wint, moet hij tijdens de eerstvolgende race 15 seconden langer in de pit straat staan. De nummer twee moet dan 10 seconden langer staan en nummer drie 5 seconden. Zodra een finishplaats lager dan 3 wordt gehaald, wordt dit ook weer afgebouwd. Een vierde plaats leidt tot 5 seconden minder, een vijfde plaats tot 10 seconden en een zesde plaats of lager 15 seconden totdat de standaard 60 seconden weer van kracht is. Dit systeem garandeert een optimale strijd tussen de pro's, semi-pro's en gentleman drivers, wat de spanning en sensatie op en naast het asfalt alleen maar ten goede komt.

GT & PROTOTYPE
CHALLENGE

GT&PROTOTYPE CHALLENGE

De GT&Prototype Challenge Powered by Hankook is een nieuwe raceklasse die georganiseerd wordt door V-Max Racing Management welke ook de Supercar Challenge organiseert. Deze nieuwe klasse geniet een grote verscheidenheid aan raceauto’s. De GT&Protype Challenge bestaat namelijk uit de snelste GT’s en open en gesloten prototypes welke zijn verdeeld over 4 divisies. De SuperGT divisie is open voor alle GT3 type auto’s van fabrikanten als Ferarri, Lamborghini, Audi en Mercedes. Maar ook auto’s zoals deze voorheen te zien waren in de Supercar Challenge zoals de Mosler MT900, Pumaxs RT en Vipers zijn van harte welkom. Allemaal auto’s met een minimum van 500 pk en een geweldig geluid!

Het tweede deel van de grid is gereserveerd voor de 3 divisies aan fraaie prototypes. De LMP klasse bestaat uit de nieuwe gesloten P3 auto’s van fabrikanten als Ligier, Ginetta en Norma. De CN groep is voor raceauto’s zoals de Wolf GB08, Norma M20FC, Praga R1 Turbo en Radical SR8. De SR3 klasse bestaat uit oudere CN auto’s. Hieronder vallen bijvoorbeeld de Radical SR3, Ligier JS51 en Praga R1. 


Het Raceformat voor het weekend bestaat uit 2 vrije trainingen van 40 minuten, een 30 minuten durende kwalificatie en 2 races van 60 minuten +1lap. Tijdens beide races is het verplicht om een pitstop van minimaal 60 seconden te houden waar mogelijk een rijderswissel kan plaats vinden. 

 

Om te compenseren voor de verschillen in coureursvaardigheden maakt de GT & Prototype Challenge gebruik van een zogeheten “Handicap regeling”. Wanneer een coureur een race wint moet hij een extra 15 seconden in de pitstraat staan tijdens de verplichte pitstop in de volgende race. De coureur die 2e is geworden krijgt 10 seconden extra tijd en de als 3e gefinishte coureur krijgt 5 seconden extra pitstoptijd. Wanneer een coureur buiten het podium eindigt dan zullen de strafseconden in mindering worden gebracht. Wanneer een coureur als 4e eindigt zal hij 5 seconden verliezen, 5e resulteert in 10 seconden en een 6e plaats of lager zorgt voor een verlies van 15 strafseconden. Een pitstop dient echter minimaal 60 seconden te duren en coureurs kunnen niet meer dan 30 seconden aan strafseconden opbouwen. Deze maatregel zorgt er voor dat er elke race een competitief veld het asfalt deelt en om elke cm gestreden gaat worden. Sensatie gegarandeerd!

BELCAR ENDURANCE CHAMPIONSHIP

BELCAR ENDURANCE CHAMPIONSHIP

Ook de snelle racewagens van de het Belgische  Belcar Endurance Championship zullen aanwezig zijn tijdens de Zolder Superprix op het Circuit van Zolder. De Belcar Endurance Championship haalt in 2018 ook weer alles uit de kast om er een spannend seizoen van te maken.

Het Belcar Endurance Championship haalt in 2018 alles uit de kast om er een superspannend seizoen van te maken. Zo heeft de Belcar opnieuw de titel van een officieel en volwaardig nationaal kampioenschap - waar tourwagens, GT's en sportcars het tegen elkaar opnemen. Niet alleen op Circuit Zolder trouwens, maar bv. ook op Spa-Francorchamps.

Net zoals in de Belcar van weleer zal regelmaat tijdens het kampioenschap extra beloond worden en tellen de overwinningen in de aparte klasses zwaarder door. Kwestie van de strijd voor de algemene podiumplaatsen zoveel mogelijk open te gooien.

Op de volle startgrid vinden we onder meer Wolf en Norma Racings bij de proto's, de heren uit de Porsche Cup en de Ferrari Challenge bij de GT's, de 235 Cup en de Clubsport Trophy bij BMW en de bolides uit de Ford Mustang Grand Prix Trophy in de rol van gevaarlijke outsiders.


FORD FIESTA SPRINT CUP NL & BE

Ford Fiesta Sprint Cup Nederland

In het seizoen 2018 is er eindelijk weer een nieuwe Cup raceklasse in Nederland en België van start gaan, de Ford Fiesta Sprint Cup. Deze beide Cups zijn speciaal bedoeld voor jongeren van 15 tot 24 jaar, maar de Cup staat natuurlijk ook open voor coureurs boven de 24 jaar

Gereden wordt met een volledig voor circuit gebruik aangepaste Ford Fiesta ST Line voorzien van een 1.0 liter Eco Boost motor met een vermogen van ca. 150PK en een gewicht van ca. 975 kilo.  


Natuurlijk is de wagen voorzien van alle moderne veiligheidsvoorzieningen en een door Intrax ontwikkeld onderstel en er wordt gereden op echte slicks en regenbanden van HANKOOK. De gehele ombouw wordt verzorgd door Intrax en het Belgische DVB Racing in samenwerking met Ford Performance Europe en M-Sport.


Meer informatie over beide Cups en deelname   www.fordfiestacup.nl    dickvanelk@fordfiestacup.nlMAZDA MX5 CUP

Mazda MX-5 Cup

De Mazda MX-5 Cup is dé nieuwste raceklasse van Nederland en België. Er wordt geracet met een volledig voor het circuit aangepaste MX-5 van het nieuwste model type ND met een gewicht van ca. 960 kg en 184 pk. 

Intrax Suspension Technology heeft de technische ontwikkeling van de raceauto gedaan. In totaal zijn er ornd de 30 auto’s verkocht en dit vormt een leuke competitie. Er zijn twee divisies in deze raceklasse. Divisie 1 is Algemeen Klassement en Divisie 2 is voor de Junioren. 

 

De eerste races werden al gereden tijdens de Jumbo Race Dagen en circuit Zolder wordt het eerste evenement in België. Tijdens dit weekend zijn de Free Practices op vrijdag en op zaterdagmiddag is de kwalificatie met daarna aan het einde van de middag race 1. Vervolgens wordt race 2 gereden op zondag middag 12:00 uur. Wat het extra spannend maakt is dat er voor race 1 gewerkt wordt met een reversed grid. Dat betekent dat de nummer 10 uit de kwalificatie omgewisseld worden. Zodoende moeten de rijders in race 1 extra hun best doen om op de eerste plaats te komen. Tijdens de tweede race op zondag wordt wel de uitslag van de kwalificatie gepakt voor het bepalen van de startopstelling.

MEDIA & PERS

ACCREDITATIE AANVRAGEN

PERSACCREDITATIE

Wanneer u een persaccreditatie aan wenst te vragen voor dit evenement, dan kunt u via onderstaande button uw aanvraag indienen. Uw aanvraag wordt dan in behandeling genomen en u krijgt spoedig bericht terug betreffende de goedkeuring.

When you would like to receive a media accreditation for the event, you can click on the button below to go to the website to sign in. Your request will be processed and you will receive ASAP a report back on the clearance.

Si vous souhaitez recevoir une accréditation média pour l'événement, vous pouvez cliquer sur le bouton ci-dessous pour accéder au site Web afin de vous connecter. Votre demande sera traitée et vous recevrez un rapport sur l'autorisation dans les plus brefs délais.

Uw aanvraag wordt dan in behandeling genomen en u krijgt spoedig bericht terug betreffende de goedkeuring.

HOSPITALITY

TIJDENS HET EVENT

Hospitality 

Tijdens het Würth Superprix evenement bieden wij u ook de mogelijkheid om op zaterdag 30 juni of zondag 1 juli als VIP gast aanwezig te zijn, eventueel met uw relaties, en te genieten van een volledige dat top autosport. Het Würth Superprix evenement biedt een vol programma met GT-, toerwagen en Sportscars. Een programma met voor ieder wat wils.

Wij ontvangen u en uw gasten graag in onze VIP hospitality unit welke wij opbouwen op de paddock met een privé tribune. U wordt hier in de ochtend ontvangen met koffie/thee en iets lekkers door een gastheer/vrouw. Omstreeks 12.00 uur wordt er een koud/warm buffet klaar gezet en gedurende de dag zullen er verschillende hapjes gepresenteerd worden en is de bar de gehele dag voor u open.


Wij verzorgen tevens voor geïnteresseerden rondleidingen langs teams uit de Supercar Challenge, de GT & Prototype Challenge en de Ford Fiësta Sprint Cup, zodat u en uw gasten een goed beeld krijgen van de auto’s en teams die rijden. Alle teams zijn ten allen tijde bereid om uw gasten wat te vertellen over de techniek van de auto’s, loop gerust bij hen binnen.

Een VIP arrangement biedt u en uw gasten:


  • Een geheel verzorgde dag raceplezier
  • Exclusieve toegang tot de hospitality unit
  • Eerste klas catering
  • Goed uitzicht op de racebaan
  • Verzorgde rondleidingen langs de teams
  • Een Supercar Challenge jaarboek of cap


Wilt u meer informatie over de VIP arrangementen en/of een offerte op maat, neemt u dan contact op met Renata Aartsen – renata@supercarchallenge.nl


HET WEEKEND

WELKE KLASSE RIJDT WANNEER?

PROGRAMMA

ZATERDAG 1 JUNI

09.05
Vrije training 1 Belcar Endurance championship
09.55
Kwalificatie GT & Prototype Challenge
10.20
Kwalificatie Ford Fiesta Sprint Cup BE 
10.45
Kwalificatie Ford Fiesta Sprint Cup NL
11.10
Kwalificatie Belcar Endurance Championship
12.00
Pauze ( Motorstilte )
13.05
Kwalificatie Mazda MX5 Cup
13.35
Race 1 Ford Fiesta Sprint Cup BE
14.20
Race 1 Supercar Challenge Sport Divisies
15.35
Race 1 GT & Prototype Challenge + GT SCC
16.45 
Race 1 Ford Fiesta Sprint Cup NL 
17.25
Race 1 Mazda MX5 Cup 

PROGRAMMA

ZONDAG 2 JUNI 

10.05
Race 2 Ford Fiesta Sprint Cup BE
10.50
Race 2 Supercar Challenge, Sport Divisies 
12.05
Race 2 Mazda MX5 Cup 
12.50
Race 2 GT & Prototype Challenge + GT SCC
14.05
Race 2 Ford Fiesta Sprint Cup NL
14.50
Race Belcar Endurance Chapionship 

TICKETS

BESTELLEN

Komt u graag naar het circuit om alle actie te zien tijdens het Superprix evenement, dan kunt u in de voorverkoop al voordelig uw kaarten verkrijgen. De kaarten zijn geldig voor de paddock, waar u de bolides van dichtbij kunt bekijken, en alle tribunes, incl. hoofdtribune. U kunt uw toegangskaarten hieronder bestellen. Kinderen tot 12 jaar hebben gratis toegang onder begeleiding van een volwassene.

Bestel je tickets

Klik hier voor de externe ticketshop

PRIJZEN TICKETS

Zaterdag 1 juni 2018

Voorverkoop € 7,50  - Kassa € 10,00

Zondag 2 juni 2018 
Voorverkoop € 12,50  - Kassa € 15,00

Weekend 1 juni & 2 juli 2018 
Voorverkoop € 17,50 - Kassa € 20,00

MEDE MOGELIJK GEMAAKT DOOR